The Koç School

KOÇ OKULU

Performans Sanatları

Performans Sanatları Bölümü, K-12 seviyelerinde sunduğu ders programları ve etkinlikler aracılığıyla; öğrencilerin sanatsal ifade biçimlerini tanımalarını ve bir iletişim yolu olarak kullanabilmelerini, yaşamın her alanında gerekli olacak yaratıcı dürtülerini harekete geçirmeyi, bireysel ve grup çalışmalarıyla sorumluluk, işbirliği, saygı, dayanışma, yardımlaşma kavramlarını geliştirmeyi, yaratıcı düşünen, deneyen, tasarlayan, oluşturan, sanata ve kültürel değerlere saygılı ve genel kültür sahibi bireyler yetiştirmeyi hedefler. Müzik, dans, drama eğitimi alan öğrencilere gelişim ve istekleri doğrultusunda okulda çeşitli sanat etkinliklerinde (Kışa Merhaba, Ana Sınıfı Yıl Sonu Gösterisi, Ramfest Jr., Müzik Dinletileri, Törenler, Özel Gün ve Haftalar vb.) performans göstermeleri imkanı verilir. Bu bağlamda öğrencilerin estetik algılarının yükseltilmesi, grupla çalışma yöntemlerini uygulayarak bireyin bireyle ve toplumla olan iletişiminin doğru ve etkili yapılabilmesine destek olunur.

Bölüme 6139 dahili telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

Drama

Drama, disiplinler arası yaklaşımla öğrencilerin birey olarak duygusal, bedensel ve sosyal farkındalığını geliştirmeyi, fiziksel kapasitelerini artırmayı ve yaratıcılıklarını zenginleştirmeyi, ses ve nefesi doğru kullanmayı, imge gücünü geliştirmeyi, doğaçlama ve sahne tekniğini kazandırmayı, jest ve mimik kullanımının farkındalığını kazandırmayı hedefler.

Müzik

Koç Okulu İlkokul müzik dersi programı öğrencilerin yaşadıklarından yola çıkarak; görsel, işitsel, matematik, müzik  zekalarını  geliştirici  oyunlar ve etkinliklerle öğrenme sürecini mümkün olduğunca zevkli hale dönüştürüp, yaratıcı yeteneklerini geliştirmeyi hedefler.

Müzik ve ritim açısından öğrencinin gelişimine paralel bir çalışma ortamı sağlayan orff, melodika, flüt enstrümanları ile çalışmalar yapılır.

Dinleti, konser ve özel günlere ait etkinliklerle öğrencilerin müziğe ve enstrüman çalmaya yönelik ilgilerinin artması, paylaşım duygularının gelişmesi amaçlanır.

Müzik Dersi Programı olarak MEB müfredatı uygulanır. İlkokul müzik dersi müfredatına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bölüme, 110I’dan veya dahili 6397/6519 numaralarından ulaşabilirsiniz.

Dans

Dans dersinin eğitimi yaratıcılık, performans ve eleştirel analizi içeren sanatsal süreçlerden oluşur. Bu süreçler öğrencilerin sembol sistemlerini okuması, eleştirel düşünme becerilerini kullanması, sözlü olmayan muhakeme ve iletişimde en üst düzeye çıkması, fikir alışverişi yapması, işbirliği içinde ve yardımlaşarak çalışması ve sosyal bir ortamda diğerleriyle etkileşim içinde olmasını gerektirir. Daha da kapsamlı olarak, dans eğitimi bir yandan kinestetik ve uzamsal öğrenmeleri geliştirirken diğer yandan da kişinin hem kendisi ile hem de çevresindekiler ile ilgili bilgilerini ve farkındalığını arttırmasını sağlar.
 
Sanat konusunda yapılan araştırmalara göre dans eğitimi alan öğrencilerin aşağıdaki özellikleri göze çarpar:
  • Günlük hayatlarında iç motivasyonları yüksek, disiplinli ve odaklı kişilerdir.
  • Duygu ve düşüncelerini etkin bir şekilde ifade edebilirler.
  • Yaratıcı ve imgeseldirler.
  • Hem kendi çalışmalarını hem de başkalarının çalışmalarını eleştirel bir gözle analiz edebilirler.