Ortaokul Matematik Bölümü 5 – 8. sınıf öğrencilerine sayılar teorisi, cebir, geometri, istatistik ve olasılık alanlarında gelişimlerini sağlayarak yaşamlarında ve sonraki eğitim aşamalarında gereksinim duyabilecekleri matematiğe özgü bilgi, beceri ve tutumları kazandırmayı amaçlar.
Okuldaki matematik sınıfları, ileri bilgi ve teknoloji desteğiyle öğrencilerin araştırma ve sorgulama, iletişim ve eleştirel düşüncelerinin gelişimine odaklı tasarlanmış, fikir ve sorularını rahatlıkla paylaşabilecekleri ortamlardan oluşur. Öğrencilerin kendi öğrenme süreçlerinde aktif katılımcı olmaları vurgulanır.
Program olarak MEB müfredatı uygulanır ve müfredattaki konular, eğitim teknolojileri ve çeşitli sınıf içi etkinliklerle zenginleştirilerek öğrencilere sunulur. MEB müfredatının yanı sıra, özellikle 8. sınıflarda, LGS sınavlarına yönelik test sorularının çözümlerine de yer verilir.
Okul vizyonu ve MEB müfredatı doğrultusundaki etkinlik kağıtları, kitapçıklar, interaktif defterler, bilimsel hesap makinesi ve geometrik araç gereçler ve konu bazında tablet ve telefonlar için önerilen uygulamalar, eğitim ve öğretim gereçleri arasındadır.
Derslerde Probleme Dayalı Öğrenme (PBL) yaklaşımını aktif olarak kullanılır.
PBL destekli çalışmalarla öğrenciler, günlük yaşamdan ya da gerçek dünya bağlamlarından alınmış açık uçlu problemlere çözüm arar; matematiksel kavramları derinlemesine anlamayı, farklı çözüm yolları üretmeyi ve grup içinde etkin iletişim kurmayı öğrenir. Bu süreçte öğretmen rehberlik ederken, öğrenciler öğrenme sürecinin merkezinde yer alır.
Öğrencilerin, matematik hakkında öğretmenleri ve birbirleriyle olan etkileşimleri, sınıf ortamlarıyla sınırlı kalmayıp, Google Classroom, Edmodo, Nearpod ve benzeri teknolojik araçların yardımıyla, öğrencilerin her an ulaşabilecekleri ve kendi öğrenim şekilleri ve hızları doğrultusunda kullanabilecekleri bir yapıya kavuşmuştur.
Öğrencilerin sene boyunca, İSBO, TZV ve Tübitak Ortaokul Matematik Olimpiyatları gibi ulusal yarışmaların yanı sıra, Atlantic Pacific, Gauss, AMC yarışmaları ve oyunları gibi birçok uluslararası aktiviteye katılım konusunda da desteklenir.
Analitik düşünme, problem çözme ve yaratıcı üretim becerilerini desteklemek amacıyla Steam (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) temelli çalışmalar yapılır. Öğrencilerimiz, bu yolla disiplinler arası çalışmalarla hem akademik hem de sosyal becerilerini geliştirme imkânı bulur.
Okulda her sene, Dünya Pi Günü’nü içine alacak şekilde Koç Matematik Haftası düzenlenir. Alanında başarılı ve ilham verici bir matematikçinin açılış konuşmacısı olarak katıldığı matematik haftasında amaç, her seviyedeki öğrenciye uygun bir yarışma, oyun ve aktivite ile matematik biliminin heyecanını ve coşkusunu, tüm okul bünyesinde kutlamaktır.
Okulun Proje sunum gününün bir parçası olarak; matematik proje öğrencileri, düzenlenen bilim fuarında projelerini sunar.
Okuldaki tüm matematik aktiviteleri ile ilgili detaylı bilgiye, yıllık olarak hazırlanan EDGESTEM dergisinde yer almaktadır.
Matematik Bölümü’ne Ortaokul H blok 141’den, telefonla 6358’ten ulaşılabilir.