630 dönüm arazi üzerine kurulu Koç Okulu yerleşkesinde yaşamak, yemyeşil bir ortamda, okulun tüm imkanlarına yürüme mesafesi ile ulaşılabilen, konforlu bir günlük hayat anlamına gelir. Sürdürülebilir enerji kaynakları kullanan Koç Okulu kampüsünde, yatılı öğrencileri yarı olimpik yüzme havuzu, futbol sahaları, kapalı spor ve fitness salonları, tenis kortları, açık oyun alanları ve yürüyüş parkurlarını kullanabilmektedir. Ayrıca yatılı öğrenciler; dans, müzik, resim ve seramik atölyelerinden, kütüphane, fen ve teknoloji laboratuvarları ve çalışma salonlarından da faydalanabilmektedir.
Yatılı Ortak Alan öğrencilerin çalışma, sosyalleşme ve eğlence ihtiyaçları gözetilerek çok amaçlı kurgulanmıştır. Yatılı Ortak Alanda; öğrenci çalışma odaları, TV salonu, yatılı kafe-kantin ve Bakkal, yatılı sorumlu öğretmen gözetiminde kullanılabilecek yatılı ortak mutfağı, oyun salonu, Radyo Koç yayın odası, model uçak atölyesi, yatılı kulüp ve atölyelerinde kullanılan çok amaçlı salon, dans ve yoga salonu, heykel atölyesi, müzik atölyesi, özel ses yalıtımı olan bateri odası,yatılı kurul çalışma ofisi ile öğrencilerin fazla eşyalarını koyabileceği depo alanı mevcuttur. Öğrencilerin yatılı müdür yardımcısı ve öğretmenlerine daha rahat ulaşabilmeleri için yatılı müdür yardımcısı ofisi ile yatılı öğretmenler odası da Ortak Alan’da bulunmaktadır.
Koç Okulu Sanal Tur ile okul kampüsü ve yatılı alanları görülebilir.
Öğrencilerin yatılının ilk gününden, mezuniyetlerine kadar verimli ve keyifli bir yaşam geçirmeleri için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilir.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik:
Öğrencilerin sorumluluk alabilmeleri ve karşılaştıkları sorunlarla baş etme becerilerini geliştirebilmeleri için, akademik, sosyal, psikolojik gelişim alanlarında öğrencilere sunulan rehberlik ve danışmanlık sürecini kapsamaktadır. Koç Okulu’nda rehber öğretmenler okula yeni başlayan öğrencilerle ilk defa oryantasyon etkinliklerinde bir araya gelir. Eğitim süreci boyunca devam edecek olan görüşmelerde önleyici, bireysel, akademik ve mesleki rehberlik faaliyetleri yürütülür. Yatılı öğrencilerin rehberlik süreci, Psiko Sosyal Destek Uzmanı, Yatılı’dan Sorumlu Müdür Yardımcısı, Koç Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışman Bölümü ve Yatılı Sorumlu Öğretmenlerinin iş birliği ile yürütülür.
Sağlık Hizmetleri
Koç Okulu öğrenci ve personelinin ücretsiz faydalandığı ayakta tedavi hizmetlerini yürütmekle görevli okul sağlık birimidir. Koç Okulu Kampüsü içerisinde biri İlkokul-Ortaokul diğeri Lise binasında olmak üzere iki ayrı revir bulunmaktadır. Lise binasında yer alan revir, yatılı öğrencilerimize de sağlık hizmeti vermektedir.
Yatılı öğrencilerimize 7 gün 24 saat esasıyla 1. basamak sağlık hizmeti sunulmaktadır. Gündüz 1 doktor 2 hemşire ile sunulan sağlık hizmeti, geceleri 1 nöbetçi hemşire ile devam etmektedir. Sağlık sorunu yaşayan bir öğrenci yatılı sorumlu öğretmenin refakatinde revire yönlendirilmektedir. Gerekli durumlarda nöbetçi hemşire ilk değerlendirmeyi yapıp okul doktoruna bilgi vermekte ve ileri tetkik/tedavi gereken durumlarda da öğrencimiz okula ait bir araç veya ambulansla velisinin tercih edeceği bir hastaneye veya durumun aciliyetine göre en yakın hastaneye, yine yatılı sorumlu öğretmenin refakatinde, ulaştırılmaktadır. Acil durumlar için okulun Medline ambulans şirketi ile de anlaşması bulunmaktadır.
Yemek Hizmetleri
Yatılıda kahvaltı, öğle yemeği, ikindi beslenmesi, akşam yemeği, akşam beslenmesi olmak üzere beş öğün yemek hizmeti bulunmaktadır. Öğrenci, öğretmen, okul yönetimi, okul aile birliği üyesi veliler, doktor, bağımsız diyetisyen, yemek firmasının gıda mühendisi, aşçıbaşı ve ilgili diğer yetkililerinden oluşan “Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Komitesi” tarafından belirlenen aylık menüler öğrencilere e-posta ile gönderilir. Yemekler gıda güvenliği, hijyen ve sağlıklı beslenme kriterlerine göre özenle hazırlanmakta ve denetimler düzenli olarak yapılmaktadır. Yemek menüsünde, sağlık problemlerinden kaynaklı özel beslenme programına ihtiyaç duyan öğrenciler için özel diyet menü ve vejeteryan menü seçenekleri de yer almaktadır. Diyet ve özel menü ihtiyacı olan öğrencilerin doktor raporlarını mutlaka revire iletmeleri, vejetaryen menü isteyen öğrencilerin ise dönem başında Yatılı Müdür Yardımcısı’na bilgi verilmesi gerekmektedir.
Ulaşım Hizmetleri
Türkiye’nin pek çok yerinden okula gelen yatılı öğrenciler, ulaşımlarını kendileri planlamaktadır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı nedeniyle uçak en çok tercih edilen ulaşım aracıdır. Bunun yanında tren ve otobüs de şehirler arası ulaşımda kullanılan araçlar arasındadır. Yatakhanelerin kapandığı günler Sabiha Gökçen Havalimanı’na ve Tuzla Tren İstasyonu’na yatılı öğrenciler için servis ayarlanmaktadır. Bursa, Kocaeli, Yalova, Sakarya gibi yakın illerden ve İstanbul’un uzak ilçelerinden gelen yatılı öğrencileri için okul servis firması ile görüşülerek servis planlaması yapılabilmektedir. Dershaneye giden yatılı öğrenciler için planlanan Kadıköy ve Kurtköy servislerinin dışında, Cuma ve hafta sonu günleri için yatılı öğrencilerinin tamamının faydalanabileceği Kadıköy servisi de bulunmaktadır.
Güvenli Yaşam Hizmetleri
630 dönümlük büyük bir kampüse sahip Koç Okulu geniş güvenlik alt yapısıyla ve alanında uzman personeliyle güvenlik hizmeti sunmaktadır. 5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu’na tabi olarak faaliyet gösteren kadrolu 1 Güvenlik Yöneticisi, 1 Güvenlik Ekip Sorumlusu ve 32 Güvenlik Görevlisi 24 saat üzerinden görev yapar. Yatılı bloklarının ve ortak alanın giriş ve çıkışları, lobiler ve koridorlar dahil olmak üzere, kampüs geneli CCTV güvenlik kamera sistemi ile izlenmektedir. Okulumuzun açık olduğu süre boyunca bir güvenlik görevlisi yatılı bölgesinde görev yapmaktadır. 4 blok ve 1 ortak alan olmak üzere yatılı bloklarının tümünde öğrencilere yatılı sorumlu öğretmenleri eşlik etmektedir.
İş güvenliği ve sağlığı uzmanlarınca yapılan rutin kontrollerle kampüs güvenliğinin sürdürülebilirliği sağlanmaktadır. Koç Okulu Güvenli Yaşam Birimi uzmanları, periyodik aralıklarla çalışanlara ve öğrencilere eğitimler vermekte, deprem, yangın gibi afetlere karşı tatbikatlar düzenlemektedir.